Roti John Berkeju

Mari! Mari! Mari!!!

Lokasi Jalan Jabbar Pekan Parit Jawa. Tak jauh dari traffic light Parit Jawa tu...
Roti John spesel...berkeju...berdaging...berayam...bertelur...macam-macam ada...

Milik Encik Bandot dan isterinya Puan Kintan. Dibuka setiap malam hampir sepanjang tahun kecuali cuti hari raya atau tatkala IPU jerebu melebihi 100!!!

Siapa belum pernah rasa...dia bukan Alumni Raja Muda....

Nampakkk...takder masa layan kamera. Fokus pada perniagaan

Berkat usaha yang bersungguh-sungguh...satu hari nanti, Roti John gerai ni 
akan jadi francais macam KFC Holdings...insyaallah...amin...

Ban dibakar dengan suhu tertentu memastikan rasanya sedap bertubi-tubi...

Secret resepi...jangan tanya apa resipinya. Beli dan makan sahaja. 
Korang makan McD ada tanya salad dia ambik mana? 
Tak kannn...abis sibuk tanya buat aper....

Ini....telur ayam...yaa...telur ayam...abis ko nampak aper?

Bandot sedang beraksi...tak sempat nak rakam masa dia lontar timun keatas 
dan landing betul-betul atas roti. Amazing...osemmm....

Budak kecil tu tau cara-cara buat Roti John dengan sedap...
haa...korang jangan ngada-ngada underestimate belaan Bandot tu

Sempat ambik dua pelanggan yang paling depan sekali...
ada lagi yang sedang beratur dibelakang hingga mencecah tiang traffic light. 
Memang lazat bro...jangan cakap abang tak payung...


Gerai Roti John juga adalah pusat Alumni Raja Muda 87 untuk berkumpul sementara menunggu Pusat Alumni siap dibina di sebelah rumah Puan Admin. Andai alumni-alumni pulang ke kampung, singgahlah sebentar ke gerai ini. Kita boleh bertukar-tukar gossip di sini. Biasanya Bandot akan sediakan satu jag air sirap limau untuk kita basahkan tekak sambil berborak. 

KITA SOKONG INDUSTRI KECIL MENJADI BESAR!!!

No comments:

Post a Comment